Rollator kiezen en kopen

Wanneer heeft u een rollator nodig?

Dit is een hulpmiddel dat helpt u om in beweging te blijven. Het is zeer belangrijk dat u een betrouwbare en veilige rollator hebt. Is gezien als een preventief hulpmidden. U gebruikt hem omdat u last heeft van een evenwichtsstoornis of beng bent om te vallen. Sommige gebruikers willen ook boodschappen erin doen. Vaak wordt een rollator gebruikt om tussentijds te kunnen rusten. Daarom is het belangrijk, dat u eerst bedenkt welke functies belangrijk voor u zijn.

Wilt u een rollator kopen, waar let u op?

Er zijn veel veschilende soorten en modellen. Wij zullen u helpen om juiste model, dat bij u past, te kiezen. Voordat u een keuze gaat maken is het belangrijk, dat u de volgende vragen gaat beantwoorden:

Heeft u een hulpmiddel voor binnen- en/of buitenshuis gebruik nodig?

Binnenshuis: U heeft een loophulpmiddel voor gebruik in huis. Dan is het benagrijk dat deze niet te breed en past door de deuropening. Let wel op, dat de rollators voor binnen niet altijd geschikt zijn voor buiten. In onze assortiment hebben we rollators die zowel voor binnen als buiten geschikt zijn. Er is wel een rollator die klein en makkelijk gebruikt kan worden binnenshuis. Buitenshuis: Hulp nodig ook buitenshuis, dan is het prettig als deze is voorzien  van grotere wielen. Dan kunt u makkelijker door de drempels en stoepen gaan. Ga u voor extra comfort en veiligheid, neem een rollator met zachte zitje. Hierbij is een rugsteun ook een aanrader zodat u niet naar achter zal vallen. Elke rollator dat buiten wordt gebruikt is van belang, dat ie voorzien is in een rem. Deze rollators kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden.

Gewicht van de rollator maar ook van zijn gebruiker

Als u vaak uw rollator gaat optillen, omdat u veel met auto of openbaar vervoer gaat reizen, is de gewicht van belang. U moet hem vaak zelfstandig kunnen optillen en vouwen. De meeste rollators zijn opklapbaar. Maar die mag niet te zwaar voor u zijn. Soms gaat u uw rollator optillen op de stoepjes, daarom juiste redelijke gewicht is belangrijk. Gewicht van de gebruiker van een rollator is ook van belang. Om veilig te kunnen lopen met deze hulpmiddel, moet u altijd kijken tot welke gewicht is ie belastbaar. Bent u zwarder dan 100kg, check altijd of deze rollator voor u geschikt is.

Meerdere functies

Als u iets meer van een rollator verwacht dan eenvoudig mee kunnen lopen, hebben we meer opties voor u. U kunt meer zelfstandig boodschappen gaan doen. Hiervoor heeft u een boodschappenmandjes of een tas nodig. Om erop te kunnen zitten zijn rollatorrs met zitje en rugsteun. Weet wel dat er bestaan ook accessoires zo als dienblad, parapluhouder en wandelstokhouder. Alles om uw comfort en zelfstandigheid te bieden.

Een rollator afstellen

Er zijn veel soorten en maten, maar elke rollator die we bieden kunt u naar uw wens eenvoudig instellen. De juiste hoogte van de handvatten is op de hoogte van uw pols. Sta rechtop met uw armen hangend langs uw lichaam. Zithoogte is ook makkelijk te bepalen. Ga op een stoel zitten en meet de hoogte tot en met zitvlak. De hoek tussen onder en bovenbeen moet +/- 90 graden zijn. Let op! Sinds 2013 worden ze niet meer vergoed vanuit basispakket. Dat betekent dat u zelf de kosten moet dragen.  
Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *