juiste anti-decubitus-kussen-en-matras-hulpmiddelen-topmedicare-thuiszorgwinkel

Juiste anti decubitus kussen en matras

Kies het juiste anti decubitus kussen en matras

Slaap is erg belangrijk voor ieders gezondheid. Een verstoorde nachtrust kan tot gezondheidsproblemen leiden. Kies het beste matras voor de patiënt en voor de medewerker het prettigste matras om mee te werken.

Als je lang in een rolstoel zit, heb je een verhoogd risico op doorzitwonden. Die ontstaan als er gedurende lange tijd druk is op één plaats. Geregeld van zithouding veranderen is belangrijk, maar met een mobiele beperking is dat niet altijd evident. Vandaar dat het belangrijk is dat je in je rolstoel op een antidecubituskussen zit.

Zit je lang onbeweeglijk stil?

Ja  – kies voor een kussen op basis van lucht of gelmaterie.
Nee – een drukverlagend kussen uit traagschuim zal in de meeste gevallen volstaan

In sommige gevallen ben je het best geholpen met een kussen dat je volledig kan aanpassen op maat. Als je je bijna niet meer kan bewegen bijvoorbeeld of als je bekken een ernstige scheefstand heeft of als je ooit doorligwonden hebt gehad. Kies in die gevallen zeker voor een kussen op basis van lucht of gel. Bij sommige kussens kan je de lucht laten alterneren zodat er afgewisselde wrijving ontstaat op de lichaamsdelen die langdurig aan druk zijn blootgesteld. Ook de vorm van het kussen kan je specifiek laten aanpassen naar je lichaam.

Verpleegbedden

Met een seniorenbed of hoog-laag verpleegbed kunt u bij uw familie blijven – ook als u zorg nodig heeft. De hoog-laag bedden bieden zowel de patiënt als ook de verplegende personen uitermate veel comfort.

Als u het bed niet of nauwelijks kunt verlaten moet een verpleegbed optimaal in te stellen zijn, zodat u kunt variëren in lichaamshouding en eenvoudig in en uit bed kunt komen. Zo kunt u deelnemen aan het dagelijks familiair leven. Verplegende handgrepen kunnen ergonomisch en efficiënt uitgevoerd worden door het bed in hoogte te verstellen. De variabel in te stellen zijhekken bieden veiligheid en voorkomen ernstige ongevallen door uit bed te vallen. Onze hoog-laag bedden zijn niet alleen erg handig in de thuiszorg, ze passen door een huiselijk design ook prima bij uw meubels.

Verpleegmatrassen

Het belangrijkste bij een verpleegbed is een goed matras! Aan een verpleegmatras worden speciale eisen gesteld, omdat de patiënten t/m 24 uur per dag op het matras liggen. Decubitus is vaak het gevolg van het gebruik van een verkeerd matras. Voorkom drukplekken en decubitus met een goed matras.

Anti-decubitus

Decubitus of drukplekken voorkomen is mogelijk. Onze handige anti-decubitus hulpmiddelen helpen u pijnlijke drukplekken te voorkomen.

Voordelen van een AD matras

Het grote voordeel van een decubitus matras is dat het matras, zoals reeds is aangegeven, een uitstekend drukverlagend vermogen biedt. Hierdoor oefent het matras geen druk uit op uw lichaam en wordt de kans op huidbeschadiging kleiner. Indien er al sprake is van decubitus dan helpt een decubitus matras bij de genezing van de doorligwonden. Bovendien zorgt het drukverlagend vermogen ervoor dat iemand met decubitus minder pijn ervaart indien hij of zij op bed ligt.

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een anti-decubitus matras?

Bij de aanschaf van een anti-decubitus matras is een uitstekend druk verlagend vermogen essentieel. Echter zijn er naast matrassen met een geweldig drukverlagend vermogen, ook anti-decubitus matrassen op de markt waarin luchtbanen zijn verwerkt. Deze luchtbanen dienen om de hoeveelheid lucht en daarmee de mate van druk continu aan te kunnen passen. Op die manier kan de druk wisselen tussen de stuit, de hielen, de ellebogen en de schouderbladen.

I graad – matras shuim of met luchtwisselsysteem

II graad – matras met luchwisselsysteem Xiamen of  met luchtkamers

III graad – matras met luchwisselsysteem Xiamen of met luchtkamers

IV graad – altijd in overleg met uw huisarts of specialist

Persoonsgebonden budget (PGB): Graag stellen wij voor u een offerte op. U dient de offerte in bij de WMO in uw gemeente. Na akkoord van de gemeente bestellen wij deze hulpmiddelen  voor u. De WMO afdeling van uw gemeente betaalt u (een deel van) het bedrag van de factuur.

Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *