opmedicare-thuiszorgwinkel-hulpmiddelen-revalidatie-denhaag-zorg-hoofdkussen

Het perfecte hoofdkussen – waar moet je op letten?

Heb je een nieuw hoofdkussen nodig, maar heb je geen idee welk kussen het beste is? We helpen je graag!

Wat voor slaper ben je?

Eerste vraag die je moet stellen is: ben ik een rugslaper, zijslaper of buikslaper? Het beste kussen voor jou hangt erg af van je slaaphouding. Voor een goede nachtrust is het van belang dat u op een goed matras slaapt. Kussen speelt hierin ook een belangrijke rol. Een verkeerd kussen kan zorgen voor pijnlijke klachten in de nek, schouders en rug bij het wakker worden. Weet je niet zeker in welke houding je meestal in slaap valt? Dan kun je de houding waarin je automatisch gaat liggen als je naar bed gaat als leidraad nemen.

Het beste hoofdkussen voor zijslapers

Slaap je op je zij, dan steun je op je schouder waardoor er ruimte ontstaat tussen het hoofd en het matras. Om klachten aan nek en hoofd te voorkomen, is het van belang dat een hoofdkussen goede ondersteuning biedt. De nekwervel dient daarbij een rechte horizontale lijn te vormen met de ruggenwervel. Een zijslaper heeft dan ook een vrij dik en hoog kussen nodig.

Het beste hoofdkussen voor rugslapers

De beste keus voor de rugslaper is een middelhoog en redelijk stevig kussen . Wanneer u op uw rug slaapt, is het belangrijk dat uw hoofd niet hoger of lager dan de rest van uw lichaam komt te liggen. Hierbij kun je als richtlijn nemen: hoe groter de kromming van de rug, hoe hoger het kussen moet zijn. In deze slaaphouding is het vooral belangrijk dat de nek goed wordt ondersteund. Een vormvast kussen is dan ook de beste optie voor een rugslaper, omdat deze gedurende de nacht de juiste vorm behoudt en zo de nek continu ondersteuning biedt.

Het beste hoofdkussen voor buikslapers

Op de buik slapen staat bekend als de minst gezonde slaaphouding. Wie op de buik slaapt, ligt de hele nacht met het hoofd opzij. Hierdoor er snel nek- en hoofdpijnklachten kunnen ontstaan. Het is dus van belang dat de ruimte tussen het hoofd en het matras zo klein mogelijk is. Een zacht en laag hoofdkussen is dan ook een must voor de buikslaper. Bovendien is het belangrijk dat het kussen goed mee veert. Hiermee voorkom je dat de nek teveel belast wordt. Sommige buikslapers slapen zelfs zonder kussen!

Hoofdkussens kiezen

Je weet nu wat het beste kussen voor jou is. Het perfecte hoofdkussen is voor iedereen dus anders. Iedereen heeft namelijk zijn eigen voorkeuren. Hou jij bijvoorbeeld meer van een zacht of stevig kussen? Het beste advies dat wij kunnen geven is dan natuurlijk ook een kussen even uit te proberen. Online gaat dat echter een beetje lastig, dus hebben we nog een paar extra tips voor je:
  • Bedenk goed wat jij graag voor een kussen en kussenvulling wil, en ga daarna pas vergelijken in gewicht, stevigheid, hoogte, etc. En een donzen vulling is ook weer iets anders dan synthetische vullingen.
  • De prijsklasse, weet dat een kussen over de 100 euro is niet direct beter dan een kussen van rond de 50 euro. De prijs hangt af van meerdere factoren, zoals de gebruikte materialen en verwerkingsproces.
  • Heb jij ergens heerlijk geslapen op een kussen? Maak een foto van het lebel.
  • Let op extraatjes zo als uitneembare neksteun of kan je wassen op hogere temperaturen, etc. Die extraatjes kunnen net het verschil maken tussen een goed kussen en het perfecte kussen.
U besteedt een derde van uw leven in bed, geen wonder dat u een goed kussen wilt! OP onze site kunt u het beste kussen vinden.  
Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *